Bitcoin-alapú bankkártyát mutatott be egy észt kriptotőzsde. A Jubiter a Visában találta meg azt a partnert, akivel a kriptobefektetéssel rendelkezőknek kártyát adhat a kezébe.

(Fotó: descryptive.com / CC-BY)

A Jubiter Prepaid Visa nevű kártyára egyelőre csak bitcoint és litecoint lehet pénzt tölteni, ráadásul ezek is euróra váltódnak át a kártyára utalás pillanatában. Előnye viszont, hogy a kártyát világszerte elfogadják.

Kezdetben a Jubiter bitcoinos kártyája a huszonhét – illetve ma meglátjuk, hogy mennyi – EU-s tagállamban lesz elérhető. Az EU-n kívüli terjeszkedést egyelőre csak tervezi az észt startup. A fizetőeszköz igényléséhez csupán egy ingyenes, a startupnál nyitott tárcára van szükség, illetve némi türelemre, mert momentán sorbanállás van a kártyákért.

A startup az egyszerűségével próbálja megnyerni a felhasználókat. Az oldalt elnézve ráadásul jó úton haladnak. Nagyon közérthető módon, egyszerű szövegben magyarázzák el például, hogy a Jubiternél tárolt kriptovagyon nagy részét (97 százalék) az internethez nem csatlakozó tárcákban tartják, a mindennapi költésre csak három százalékot tartanak gyorsan elérhető formában.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?