Jack Dorsey eddig sem titkolta, hogy nagy bitcoin rajongó, de senki sem várta, hogy egy parlamenti meghallgatás alatt csak ő és a kriptopénz árfolyama látsszon a kamerája képén.


Érdekes dolgot figyelhettek meg a héten a nagy platformcégek – azaz a Twitter, Facebook és Google – vezetőinek kongresszusi meghallgatásán azok, akik nem aludtak bele az amúgy kevésbé izgalmas eseménybe. Jack Dorsey, a Twitter alapítója és vezetője egy nagyon érdekes órával rendelkezik, ami végig jól látszott a videókonferenciás hívásban.

Az óra érdekessége, hogy hat számjegyet jelez ki, és nem azért, mert másodpercmutatója is van. Ehelyett a digitális kijelzőn a bitcoin aktuális árfolyamát lehet nyomon követni.

Dorsey-ról lehetett tudni, hogy hisz a bitcoin sikerében és befektetésekkel is rendelkezik. Azt viszont eddig nem lehetett tudni – biztos még nem ment ki hozzá körbefotózni a Lakáskultúra – hogy annyira hisz a kriptopénzben, hogy óra helyett is az árfolyamot nézi. Gyanús lehetett volna, hiszen korábban kijelentette, hogy tíz év múlva (még 3 van hátra ebből) a bitcoin lesz az egyetlen valuta.

A The Verge megkereste a kütyüt: a Coinkite BlockClock Mini nevű 399 dolláros eszközét lehet látni a képen. Hozzájutni viszont nem egyszerű, mert egyelőre csak lefoglalni lehet egy-egy eszközt, majd a gyártó értesíti a vásárlót, hogy mikor van raktárkészlet.

Kevésbé csinos darabokat, mint például a Ticrthinget már 85 euróért meg lehet rendelni. Azok pedig, akik nem ijednek meg a forrasztópákától és némi programozástól féltucat tervből válogathatnak attól függően, hogy Arduino, Raspberry Pi, NodeMCU vagy ESP8266 alapon szeretnék megépíteni az árfolyamkijelzős órájukat.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?