Youtuber törte össze a parkoló kocsiját egy amerikai zenésznek, aki nem akar arra várni, hogy a biztosító kivizsgálja az ügyet. A netezők megértőek a problémával kapcsolatban.

A balesetben részt vevő Tesla enyhébben úszta meg. Képünk csak illusztráció (Fotó: NTSHA / Florida Highway Patrol investigators)

Bejárta az internetet múlt héten egy videó, amin egy Tesla tulajdonosa úgy gondolja, hogy amit a Fast and Furious sorozatban, a Tolvajtempóban vagy a San Franciscó-i zsaruban (eredeti címén: Bullitt) lát, az a valóságban is úgy van. Azaz, ha az ember ugrat egy nagyot egy jópofa bukkanón, akkor négy kerékre érkezik és nagyon menő módon folytathatja az útját.

Az igazság ezzel szemben az, hogy a kocsi jellemzően előre billen a levegőben, érkezéskor pedig legalább a lökhárítót az aszfalton hagyja a sofőr. Többnyire az első felfüggesztésre, hűtőmaszkra, hűtőre és egyéb alkatrészekre is keresztet lehet vetni. A teslás videón pont ez látható, súlyosbító tényezőként pedig a széttört kocsi becsapódik egy teljesen szabályosan parkoló másik autóba. Az esetet egy Alex Choi nevű youtuber, aki véletlenül épp ott volt – mi is meglepetten nézünk – lefilmezte, így tudjuk, mi történt.

Gyorsan kiderült, hogy a Tesla bérelt volt, Amerikáról lévén szó még az is elképzelhető, hogy némi pereskedésre lehet számítani az ügyben. De a buta sofőr nem is érdekes. Ellenben a csendben parkoló Subaru tulajdonosának, Jordan Hooknak fáj a fele. Eleve arra kelt, hogy egy autó lóg ki a kocsijából. Ez soha nem jó jel.

Hook úgy döntött, hogy az internet népéhez fordul a gazdasági totálkár ügyében. Lényegében azt kéri, hogy aki nevetett egy jót a videón, az küldjön neki pár dollárt kocsira – írja a Jalopnik. Hook zenész, szóval két év koronavírusos lezárás után valószínűleg nem veti fel a pénzt. Külön dühítő, hogy a Subaru épp a közelmúltban esett át egy ötezer dolláros motorgenerálon. Az alkatrészt ugyan el lehet majd adni, de a rá költött pénzt nem fogja visszahozni. Hook ráadásul úgy érzi, hogy a rendőrség nem volt túlzottan segítőkész a helyszíneléskor, így valószínűleg a biztosítótársaság is addig fogja húzni az időt, amíg emberileg lehetséges.

Többen vitatják természetesen, hogy a netezőknek kellene megmenteni Hook kocsiját. 630-an azonban már adakoztak, így össze is jött közel 23 ezer dollár. A zenész pedig a 20 ezer dollárt célozta be


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?