A digitális világ egyik nagy sötét lova az Apple. A cég nem fintech, de annyi pénz folyik át rajta, mint egy fizetési szolgáltatón, és több pénze van, mint egy banknak.

(Fotó: Jason Howie / Flickr CC-BY)
(fotó: Jason Howie / Flickr CC-BY)

Hétfő este a cég több bejelentést is tesz. A számítógépek és a tabletek frissítésén túl vannak. Az pedig nem túl valószínű, hogy Tim Cook új Mac Prót jelentene be, pedig annak a gépnek az utolsó frissítése óta született gyerekek lassan már tudnak olvasni. Várható viszont néhány olyan szolgáltatás, ami további pénz pumpál az Apple számláira.

Az egyik várható bejelentés az Apple játék előfizetési szolgáltatása. Miután a Google egy teljes játék streamelési megoldás jelentett be – igaz, az még nem indult el – ezért ez az egyik terület, amin lépés várnak az Apple-től. Emellett természetesen előfizetéses újság vagy hírszolgáltatás és videós streaming is szerepel az elvárások között.

A Techcrunch szerint az Apple megoldása jelentősen eltérhet a Google-étől: havidíjért hozzáférhetnek az előfizetők egy nagyobb játékkönyvtárhoz. Semmi streaming, semmi egyedi processzoros szerverekkel felszerelt, adattárház, csak egy nagyon hagyományos előfizetés.

A videós ajánlat önmagában is érdekes lehet. A Wall Street Journal szerint csatornánkénti előfizetéssel fog működni. Külön lehet megvenni az HBO-t, a Showtime vagy a Starz csatornád, darabonként tíz dollárért. Az Apple ezért cserébe hozzáférést biztosít a csatornáknak a platformjához és a felhasználói bázishoz, majd pedig az előfizetési díj 30-50 százalékát zsebre teszi.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?