A gyors válaszra vágyóknak rögtön elmondjuk a kérdésre a választ: nem. De akkor mivel kampányol Gattyán György pártja valójában?


A Megoldás Mozgalom a héten jelentette be, hogy új digitális fizetőeszközt, Elektronikus Forintot vezetnek be „a Bitcoin sikerén felbuzdulva”.

Az e-forint használatához telepíteni kell a MeMo játékprogramnak mondott tárcaprogramját, majd pedig rögtön meg is kell hívni két barátunkat. Ők ketten további barátokat hívnak meg, és így tovább. Ez a fajta hálózatépítés mindenkinek ismerős lehet, aki látott már piramisjátékot közelről.

A rendszer a meghívást 1000 e-forinttal honorálja, amivel valamit majd lehet kezdeni az ígéretek szerint. Emellett pedig nyereményeket sorsolnak ki a regisztrálók között. Ez továbbra is inkább hálózatépítésnek tűnik, mint bármi másnak. Ha rákeresünk az MNB Intézménykeresőjében, hogy a Megoldás Mozgalomnak van-e bármilyen engedélye pénzforgalmi tevékenységre, akkor egy nagyon üres listát kapunk vissza. Ez gyanússá teszi az e-forint pénz voltát. Igaz, egy elektronikuspénz-kibocsátó intézmény regisztrációja tovább tart, mint amilyen régen a párt egyáltalán létezik.

Végül pedig a párt kommunikációs igazgatója is elismerte, hogy egyelőre csak közösségépítő eszköz az e-forint, de később majd szeretnék, ha fizetőeszköz is lenne. Úgyhogy mindenki bezárhatja a Krakent és a Coinbase-t.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?