Nem ijeszti el a befektetőket, hogy a bitcoin árfolyama a 2018. decemberi bezuhanás után 3800-3900 dollár között stabilizálódott, de nem akar emelkedni.

(Forrás: Pixabay)

A Pymnts szerint március 11-én egyéves csúcsot döntött a napi kereskedési volumen. 11 milliárd dollárt mozgattak meg a kriptopénzt eladók és vásárlók. A bitcoinos híroldalak egyhangúan azt a következtetést vonták le ebből, hogy a kriptopénz iránti érdeklődés nem tűnt el. A tavaly novemberi áresés után ugyan volt aggodalom, mert ekkor nem csak 6000 dollár feletti árról zuhant le a mostani szintre a kriptopénz ára, hanem a kereskedési volumen is csökkent.

A kriptopénz legjobb napja 2018. január ötödikére esik. Ekkor a Coinmarketcap adatai szerint 23,84 milliárd dollárt mozdítottak meg a kereskedők. Igaz, ekkor még egy bitcoinért 17 ezer 429 dollárt kellett fizetni. Ezt érdemes azzal is összevetni, hogy a Visa egy évvel ezelőtti üzleti jelentése szerint negyedévente 2 billió (ezermilliárd) dollár áramlik át a kártyatársaság rendszerén. Ez egy átlagos napra leosztva is 22 milliárd dollárt jelent. Ha hozzávesszük, hogy a Visa a fizetési szolgáltatók és kártyatársaságok közül csak az egyik, az a kriptopénz híveinek lelkesedését talán csökkenti egy kicsit.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?