Leghamarabb háromnegyed éven belül, de legkésőbb másfél év múlva nagybankok fognak bemutatkozni az Amazon Alexa eszközeiben.

Leghamarabb háromnegyed éven belül, de legkésőbb másfél év múlva nagybankok fognak bemutatkozni az Amazon Alexa eszközeiben.

A szem extra! (Fotós: Robert Couse-Baker CC-BY)
A szem extra! (Fotós: Robert Couse-Baker CC-BY)

Úgy tűnik, a tech ipar cégei a fejükbe vették, hogy megvalósítják a sci-fi aranykorának jövőjét. Ezerrel dolgozik legalább tucatnyi startup a repülő autón, az Űrodüsszeia intelligens asszisztensei már köztünk vannak, de egyelőre nem akarnak megölni bennünket, a gyilkos drónokba pedig jobb bele se gondolni.

Az Amazon platformján építkező Daon nevű szoftvercég a hang alapú fizetést adta hozzá épp a nagy egészhez. A Daon szoftverével egyszerűen fel lehet szólítani az Alexa asszisztenseket, hogy ugyan utaljanak már át X dollárt Y barátunknak. Mivel a cég alapvetően biometrikus azonosításban utazik, fő ügyfelei pedig a kormányszervek és a bankok, így attól sem kell félni, hogy egy vicces kedvű haver vagy a tévébe bejuttatott rosszindulatú reklám felszólítsa az Alexákat, hogy ugyan ürítsék már ki a tulajdonosuk bankszámláját.

A cég korábban már részt vett egy nagy figyelmet kapó fizetési fejlesztésben. Ők segítettek a Mastercardnak összerakni a szelfis fizetési rendszert. Jelenleg pedig azt tervezik, hogy a következő 9-18 hónapban több nagy bankkal együttműködve bevezetik a piacra az alexás hangparancsos fizetést.

Amellett, hogy a Daon kényelmes helyzetben van, nem kell partnereket vadászni a fejlesztéséhez, a bankoknak is előnyös, ha az Amazon platformján bemutatkoznak. A kereskedőház (és internetes gigaszolgáltató) partnerbankot keres a CNET szerint, hogy az ügyfeleinek folyószámla terméket is tudjon kínálni a számos netes, tartalmi és kártyás szolgáltatás mellé.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?