Pedig mackónadrágban és kis esernyőt is tartalmazó italok szlopálása közben is lehet dolgozni. Most meg kell mutassuk mindenkinek.

(Fotó: Leonardo Rizzi CC-BY)

Munkavállalónak lenni amúgy sem minden esetben játék és mese, világjárvány idején meg aztán pláne nem. Még azoknak sem, akiket a munkáltatójuk otthoni munkavégzésre küldhet. A Dreamjo.bs és Az Év Irodája felmérte, hogy milyen a hazai cégvezetők hozzáállása a home office-hoz.

A szolgáltató cégek kilencven százaléka fogja távmunkára küldeni a munkatársait. Tíz százalék pedig úgy gondolja, hogy a szabadság vagy a táppénz lehet a megoldás.

Az emberek kétharmada már most is hozzáfér otthonról a megfelelő szerverekhez. A felmérés szerint a HR előtt álló legnagyobb kihívás a folyamatos változás menedzsment (46%), de a dolgozói elégedettség fenntartása és a pánik eloszlatása (36%) is szerepel a dobogón. A home office bevezetés a maga 17 százalékával csak a harmadik leggyakoribb válasz.

A felmérés azonban kihozott egy olyan problémát is, amelynek a létezéséről eddig is lehetett tudni, de nem volt kimondva. A megkérdezettek egyharmada nem bízik a kollégákban és abban, hogy otthonról is elvégzik a rájuk bízott munkát.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?