Még hogy a digitális jószágoké meg a blockláncé a jövő.

Kép: PWCC Auctions/eBay

Ma már a korai gaming holmik is a tech történelem részei lettek, el is szálltak a játékok árai, nemrég az egyik első Super Mario kelt el százezer dollárért, most pedig az eBay-en adták el a Magic: The Gathering első szériájába tartozó Black Lotus kártyát, egészen pontosan 166.100 dollárért. 1993-ból származik, amikor is megjelent az Alpha kártyacsomag, aminek a lapjait már rég nem gyártják, tehát egy erősen ritka és limitált darabról van szó.

A kártyalapot 9,5-ösre értékelték a Becketten, ahol az ilyen ingóságok kondícióját tartják számon. A 9,5-ös szám szinte új állapotot jelent, egy ugyanilyen lapot tavaly 87.672 dollárért adtak el, tehát most valaki közel a dupláját volt hajlandó kifizetni érte. A ritkaság mellett az is közrejátszik, hogy a Black Lotus-nak egyedülálló képessége van. Költség nélkül ad három manát, ami a játékban felhasználható erőforrás, ráadásul bármelyik pakliba bele lehet tenni.

A digitális jószágok még nem teljesen vették át az uralmat, pedig jó nagy teret nyertek az elmúlt években. Elég csak a Counter Strike több ezer dollárt érő fegyverkinézeteire gondolni, de a Pokémon Go körül is előkerült néhány ötlet. Sőt, nemrég felmerült egy gamer kriptovaluta is, direkt játékbeli tárgyak cserélgetésére.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?