Egymillió dollárt gyűjtöttek össze a független játékfejlesztők egy nap alatt Ukrajnának.

Az Itch.io független játékbolt koordinálásával létrehozott ukrán segélyprogramba több ezer játékfejlesztő jelentkezett. Mindenki programokat adott, amit a csomagot megvásárlók eleve kedvezményes áron szerezhetnek be, az így keletkező bevétel pedig közvetlenül a segélyszervezetekhez kerül.

A tíz dolláros kezdőárért megvehető csomagban közel ezer játék található. Ezek egyike sem olyan neves, több száz programozó készítette darab, mint a Far Cry, a Halo vagy a Forza Motorsport széria egy-egy darabja. Ugyanakkor magukban is többe kerülnek a nyitóárnak szabott tíz dollárnál. A videojátékok esetében pedig nyugodtan elmondható, hogy egy jó ötlet, ügyes megoldás vagy játékmechanika pedig gyakran pótolja a csillogó, fotorealisztikus grafikát.

A csomagért természetesen több pénzt is lehet ajánlani. Ebben az esetben ennyit kapnak meg a segélyszervezetek. Az Itch.io nem az első játékcég, amely így ajánl segítséget az Oroszország által megtámadott Ukrajnának, korábban egy svéd játékfejlesztő cég is hirdetett akciós kiárusítást, aminek a jövedelmét a bajba jutott országnak ajánlotta fel. Az Itch kezdeményezése azonban az eddigi legnagyobb szakmai összefogás.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?