Huszonötezer olyan, orosz felhasználókhoz vagy szervezetekhez köthető tárca van a cég tiltólistáján, amit a cég gyanúja szerint az Oroszország elleni pénzügyi szankciók megkerülésére használnának.


A cég vezető jogtanácsosa Paul Grewal blogposztban ismertette, hogyan próbál megfelelni az elvben decentralizált – erről tudjuk, hogy inkább ígéret, mint a valóság – fizetési rendszer egyik fontos szereplőjeként a pénzügyi szankcióknak. A szöveg szerint „fejlett blockchain elemzési” kapacitásra volt szükség, hogy ezt a listát összeállítsák és frissítsék.

Az nem derül ki a vezető jogász írásából sem, hogy mikor tiltották le a huszonötezer tárcát, illetve a lista mennyivel bővült a szankciók kihirdetése óta. Korábban a cég már ismertetett egy 1200 tárca címből álló listát, ami még egy 2020-as pénzügyi korlátozáshoz kötődik.

A szöveg megerősíti azt, hogy a Coinbase támogatja a korlátozásokat és elkötelezett a betartásuk mellett. Illetve kitér arra, hogy bár a tárcák lehetnek névhez nem kötöttek, a tranzakciók követhetők, nyilvánosak és ezek a nyomok nem tűnnek el. Ez a három jellemző pedig könnyebé teszi az illegális tevékenységben érintett tárcák megtalálását.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?