Sokáig tartott, de a jegybankok csak elmagyarázták a Facebooknak, hogy kicsit túl hirtelen vágott bele a saját pénz kiadásába.

(Kép: Christoph Scholz CC-BY)

Egy év se kellett, hogy a Facebookot majdnem teljesen lebeszélje nagyjából a világ összes jegybankja a Libra kriptopénzre épülő fizetési stratégiáról. A The Information értesülése szerint a Facebook lemondott arról, hogy kizárólag a saját kriptovalutájában gondolkodjon. A Libra Association új célja, hogy a különböző, jegybankok által kibocsátott kriptovaluták támogadása és emellett a Libra nevű token kibocsátása.

A lap azt is megtudta, hogy a Calibra digitális tárca alkalmazás kiadása is késni fog. Ez lett volna a Libra kriptopénzzel való fizetésre szolgáló szoftver. Az újratervezett Calibra tárca több kriptovalutát is képes lesz kezelni.

Eredetileg nyárra jelent volna meg a kriptopénz és a tárca is. A jelenlegi határidő viszont már október. Általában véve az egész projekt csúszásban van, mert át kellett tervezni az egyes részeit.

A Facebook szóvivője tagadta a The Verge-nek, hogy teljesen lemondanának a Libráról. A szóvivő szerint a projekt melletti elkötelezettségük nem csorbult.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?