Egy müzliszelet, egy kóla és a napilap mellé most már kriptopénzt is lehet venni 1200 ausztrál újságosnál.

Egy müzliszelet, egy kóla és a napilap mellé most már kriptopénzt is lehet venni 1200 ausztrál újságosnál.

(Fotó: Nicolas Nova // CC-BY)
(Képünk illusztráció, Fotó: Nicolas Nova // CC-BY)

Az újságosnál is lehet bitcoint és ethert venni Ausztráliában. Már csak az a kérdés, hogy valakinek eszébe jut-e reggel, hogy egy Forbes magazin és egy Sydney Morning Herald mellé vesz egy kis kriptovalutát.

A lehetőséget a 18 hónapja működő Bitcoin.com.au független tőzsdehálózat teremtette meg. Rögtön 1200 újságosnál lehet március elseje óta kriptopénzt venni. A tőzsde vezetője, Rupert Hackett azt várja, hogy az ismerős élethelyzetben az emberek nyugodtabban szánják rá magukat kriptopénz vásárlásra.

(Fotó: _Imaji_ // CC-BY)
(Képünk illusztráció, fotó: _Imaji_ // CC-BY)

Ez jól mutatja, mennyire intézményesült a kriptovaluta: ugyanott lehet vásárolni, ahol kólát vagy újságot szoktunk

– mondta Hackett.

Az igazság ezzel szemben a következő: aki az újságosnál akar kriptovalutát vásárolni, annak rendelkeznie kell egy tárcával a telefonján. A vásárláshoz ennek a tárcának a QR-kódját kell beolvastatni az újságosstandra telepített iPad Minivel. Ha ez a két dolog megvan, akkor már csak arra kell elszánnia magát az embernek, hogy legalább 50 ausztrál dollárt elkölt bitcoinra.

A tranzakció a cég szerint legfeljebb húsz perc alatt megtörténik. A tőzsde öt százalékos kereskedői jutalékot számol fel. Aki ennél nagyobbat akar dobni, annak a Tesco polcainak végére kell kiraknia valamilyen módon a bitcoint.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?