A Microsoft igazgatójától megkérdezték a Redditen, hogy mit gondol a kriptovalutákról. Gates veszélyesnek tartja, hogy a kormány nem tudja ellenőrizni a pénz áramlását.

A Microsoft alapítója arról is írt, hogy a kriptovaluták legnagyobb egyedisége az anonimitás, ami nem jó. A hagyományos valuták előnyének tartja, hogy a kormány ellenőrizni tudja a pénzmozgást, fényt tud deríteni a pénzmosásra, az adócsalásra, na meg arra, hogy mire költenek a terroristák. Arra is kitért, hogy a kriptovalutákat elég gyakran használják drogok és függőséget okozó gyógyszerek (például fentanil), szóval a kriptovaluták elég közvetlenül köthetőek emberek halálához.

bill_gates_000_V40RX
Fotó: Etienne Laurent/AFP

Rég nem működik a Silk Road

Szóval a kriptovaluták megkönnyítik a bűnözők életét, és nehezítik a hatóságokét? Ez azért nem teljesen így van. A hatóságok egyre ügyesebben kapják el azokat a bűnözőket, akik kriptovalutával szeretnék elfedni magukat, ezért már nem is népszerű a bitcoin a bűnözők körében. Az is könnyíti a helyzetet, hogy a drogokat és a fegyvereket nem lehet virtuálisan küldözgetni, ezeket pedig nyomon tudja követni a rendőrség. Ez persze nem jelenti azt, hogy Bill Gates teljesen tévedne, de az aggályai túlzónak tűnnek.

 


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?