Adja el az adatait, mielőtt valaki más gazdagodna meg belőlük!

A napokban számoltunk be róla, hogy a hackerek egyre inkább a nagy cégek adataira utaznak, egészen sikeresen, a Rubrik pedig egy hónapja hagyott el egy halom ügyfél adatbázist.

Ilyen dolgok után miért ne adnánk el saját magunk az adatainkat? Így legalább mi keresnénk rajtuk, nem pedig a cégek vagy a hackerek. Valami ilyesmi fordulhatott meg a spanyol telefonszolgáltató, a Telefonica fejében, amikor bejelentették: hamarosan tesztelik a blockchain alapú rendszert, ahol az emberek eladhatják az adataikat.

Decentralizált piacot szeretnének létrehozni, ahol hitelesített adatokat lehet majd eladni, a próba során ezt a folyamatot, tehát a hitelesítés működését tesztelik. Dél-Amerikában kap helyet, a Telefonica Movistar nevű alvállalatánál.

Egyfajta jegyzőként lesznek jelen a Movistarnál, az adatok hitelesítésében segítenek majd, hogy a felhasználók könnyebben eladhassák az adataikat a Wibson platformján, amelyet októberben indítottak, és már használható Angliából, Spanyolországból és Argentínából. A Wibson egyik legfontosabb befektetője a Telefonica, itt az emberek tokeneket kapnak az adataikért, ezeket válthatják pénzre.

Címlapkép: Pixabay


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?