Az amerikai adóhatóság pontosította a szabályozását. A virtuális aranyakat és galaktikus krediteket nem kell bevallani.


Ki tudja, hogy be kell-e jelenteni az adóhatóságnak, ha az ember elad pár űrhajót, varázskardot és néhány jobb fegyvert, és ebből komolyabb vagyonhoz jut? Nem húzzuk tovább, az amerikai IRS végre eldöntötte, hogy a videojátékokban gyűjtött vagyont nem kell bejelenteni – írja a The Verge.

Amellett, hogy most fellélegezhetnek a játékosok és a játékcégek fontos döntés is született. A virtuális jószágok helyének megtalálása a gazdaságban érdekes kérdés. Korábban az IRS úgy nyilatkozott, hogy a Fortnite V-bucks nevű fizetőeszköze után ugyanúgy adózni kell, mint a bitcoin, az ether vagy a Roblox játék belső pénze után. Az érv az volt, hogy ezek a virtuális valuták konvertibilisek, dollárban kifejezhető értékük van, át lehet váltani valós valutára.

A véleményt most pontosította az amerikai adóhatóság. A kriptovaluták továbbra is adókötelesek. A játékbeli pénzeket csak akkor kell feltüntetni a bevallásban, ha elhagyják a játék világát. Szóval, aki valós – az egyszerűség kedvéért: sörre elkölthető – pénzt keres a játékkal, az adózzon. Aki a pénzt visszaforgatja pixelből készült dolgokra, azt ne terheljük.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?