Olcsóbb lesz pénzt mozgatni az Unión belül.

Az új törvény mellett 532-en szavaztak, 22-en voltak ellene, 55-en pedig tartózkodtak. Eszerint még idén ráerőszakolhatják a bankokat arra, hogy kevesebb pénz számoljanak fel a pénzmozgatásért az eurózónák és a nem eurózónák között. Tehát nekünk ez sokat jelenthet, egy ausztriai vagy horvátországi kiruccanás során kevesebb lesz a járulék, ha kártyával fizetünk.

Ezen kívül mindig jön majd egy üzenet arról, hogy mennyibe is került az adott fizetés. Így megvédik a külföldön vásárlókat attól, hogy orbitális összegeket húzzanak le róluk csak azért, mert vásároltak valamit. A törvény azt is magába foglalja, hogy a bankoknak ingyen kell erről értesíteniük az ügyfeleiket valahogy, e-mailen, sms-ben vagy banki alkalmazáson keresztül.

150 millió ember és hatmillió válallat van az eurózónán kívül, akik túl sokat fizetnek azért, hogy euróra váltsák a pénzüket. Ez nem megy így tovább, minden európai kevesebbet fog fizetni a pénzmozgatásért, így megspórolva összesen egymilliárd eurót. Ez a második kicsi forradalom azután, hogy felszámoltuk a roaming díjakat.

– nyilatkozta Eva Maydell, Európai parlamenti képviselő.

Címlapkép: 123rf


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?