Tudja, hogy mennyi pénz van a kasszában, még akkor is, ha álmából keltjük fel.

Tudja, hogy mennyi pénz van a kasszában, még akkor is, ha álmából keltjük fel. 

Az irodában többféleképpen segíthet a robot, könyvelhet is (Fotó: University of Birmingham)
Az irodában többféleképpen segíthet a robot, ami biztos, hogy a fizikailag is létező robotokat nem könyvelni ültetik le (Fotó: University of Birmingham)
(fotó: University of Birmingham)

A holland bankok keblükre ölelték a fintechet. Az ING-ről és az ABN AMRO is gyakori téma a FinTechRadaron. Most az utóbbi lépett partnerségre az InvoiceSharing nevű holland számlázási céggel, hogy fintech megoldással adjon választ a kisvállalkozók problémáira.

A tervezett, robotkönyvelő valós időben követi a cég pénzügyi helyzetét. Bármikor meg tudja mondani, hogy mennyi működő tőkéje van a cégnek, érkeztek-e be fizetések, műszerfalat nyújt a pénzügyi vezetőnek, hogy áttekinthesse a cég helyzetét. A robotkönyvelő számlákat is át tud nézni, illetve az üzleti kapcsolattartóknak is átküldi ezeket. A bank számítása szerint a szoftver a könyvelési költségeket felére szorítja le, a felhasználók pedig hússzor több számlát lesznek képesek kezelni.

A két cég október óta dolgozik együtt a szoftveren. Húsz kisebb céggel a kezdetek óta folyik a tesztelés és a közös munka, hogy biztosan felhasználóbarát legyen a végeredmény.

A kisvállalkozók életét megkönnyítő fejlesztés mellett az ABN AMRO rendelkezik blockchaines kísérleti szoftverrel is, amivel az ingatlanpiacra akarnak betörni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?