A digitális szolgáltatások kihasználtság nőtt, a pénztári ki- és befizetések száma csökkent. Úgy néz ki, betartottuk a korátozásokat.


Az OTP is felmérte, hogy milyen hatással volt a koronavírus a bankfiókok forgalmára. Az eredmény nem tartalmaz meglepetéseket: a pénztári forgalom visszaesett, a fióklátogatások fő célja a tanácsadást igénylő szolgáltatások igénybevétele.

A készpénzfelvételek száma 25 százalékkal, a befizetéseké 35 százalékkal csökkent 2020 elő három negyedévében – idézi az OTP a Nemzeti Bank adatsorát. Emellett az összegek is csökkentek.

Közben a jelentősen nőtt a mobilos banki felületre regisztrálók száma. Mostanra 1,3 millió regisztrált felhasználója van az OTP mobilbankjának. A tranzakciós szolgáltatások közül kiemelkedik a QR-kódos csekkbefizetés, amelynek kihasználtsága ötszörösére nőtt a tavalyi évben.

Az OTP rendelkezik kiadásfigyelő (PFM) funkcióval is, amely kategóriákba sorolja a vásárlásainkat és átlagos havi költést is számol. Minél több netbank tartalmaz bármilyen PFM megoldást, annál egyszerűbben tudnak figyelni az ügyfelek arra, hogyan költik el a pénzüket.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?