Kincskeresős játékot csinált egy fejlessztő a Minecraftból. A legszerencsésebb játékos kis vagyont vihet haza bitcoinban.

(Fotó: Dan Keck / public domain)

A SatoshiQuest nevű Minecraft szerverre nem ingyenes a belépés, egy dollárt kell bitcoinban kifizetni a játékosoknak, hogy csatlakozzanak. A pénzért cserébe részt vehetnek a virtuális aranylázban, versenyezhetnek, hogy ők találják meg a kincset rejtő ládát a pályán – írja a Coindesk.

A kincs ebben az esetben valós pénzt jelent: a játékosok által összedobott pénz 85 százalékát lehet elnyerni a többiek orra elől. Tíz százalékot a szerver működtetésére és a fejlesztő zsebpénzére költenek. Végül az utolsó öt százalék a következő kör nyereményalapjának az első részlete, hogy legyen miért újrakezdeni a játékot.

A jutalmat csak akkor fizeti ki a játék, ha az elnyerhető pénz több, mint amennyibe a tranzakció kerülne.

A játékban az egy dollárért csupán egy életet kapnak a játékosok. Ha meghalnak, újabb dollárt kell elkölteni, hogy folytathassák a keresgélést. Ezzel pedig máris egy ismerős mechanikával kerülünk szembe: pont ugyanígy működtek annak idején a játéktermi gépek. Igaz, ezeknél a jutalom az volt, hogy a játékos beírhatta a nevét a toplistára.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?