A katások adózási szokásait mérte fel a Számlázz.hu. Az adatok között akadnak bőven érdekességek.

(Fotó: Taxscouts)

A közelítő katás adóbevallások határidejéhez (február 25, írja fel mindenki!) időzített kutatás szerint a katázóknak alig tíz százaléka választja a magasabb nyugdíjalapot képező 75 ezer forintos befizetés lehetőségét. A többség az ötvenezer forintos minimum összeg mellett dönt.

Hungarikum Eyüttes ~ A bolhási kertek alatt, Hegyektöl fú a szél

Hungarikum Együttes (Hungarian group!) are my favourite musicians! Géza Kremnitzky plays guitars , mandolins, mouth-organ and recorder, and Anett Takács-Mudris sings and also plays the recorder, and a variety of quaint little instruments, from time to time. Here they sing ‘A bolhási kertek alatt, Hegyektöl fú a szél,’ (‘In the mosquito’s garden, the wind blows from the hill’!!!)

A katások szüneteltethetik a tevékenységüket, de ezzel is csupán csak 11 százalék élt. Ezt magyarázhatja az is, hogy aki kipróbálta azoknak a negyede valamilyen akadályba ütközött a folyamat során.

A kisadózók, bár egyszerűbb a könyvelésük, mint a többi vállalkozónak, mégis könyvelőre bízzák az éves bevallásuk elkészítését. A megkérdezetteknek alig harmada áll neki maga elkészíteni a bevallást.

A Számlázz.hu közleménye természetesen megemlíti, hogy a fintech maga is kínál kata bevalláskészítő modult. Ez olcsóbb, mint egy könyvelő szolgáltatásait igénybe venni. Érdemes hozzátenni, hogy még egy katás vállalkozásban sem csak katát kell fizetni és bevallani, de a rendszer ezekre is figyelmezteti a vállalkozót.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?