Elérhetővé tette az egyszerű pénzküldési funkcióját a PayPal Magyarországon is. Kérdés, hogy népszerűbbé tud-e válni az átutalásnál.

Elérhetővé tette az egyszerű pénzküldési funkcióját a PayPal Magyarországon is. Kérdés, hogy népszerűbbé tud-e válni az átutalásnál.

Van, hogy az ember pénz nélkül indul el otthonról (Forrás: PayPal)
(fotó: (Forrás: PayPal))

Magyar banki ügyfélként nem nehéz pénzt utalni bankok között. Ez azonban nem mindenhol van így. Amerikában a bankközi utalás körülbelül annyira gyors, mint a hagyományos posta és pont annyira kényelmes is. Nem csoda, hogy a fintech cégek szeretnek pénzküldési szolgáltatásokat fejleszteni. Most az egyik ilyen hozzánk is elérkezett, ez a PayPal.me, a PayPal fizetési szolgáltatás egyszerűsített, elsősorban magánembereknek szánt pénzküldési funkciója. A PayPal.me-t használók egyszerűen létrehozhatnak egy olyan, leginkább a Facebook profilhoz vezető rövid linkre hasonlító webcímet, amivel pénzt lehet nekik küldeni.

A mindennapokban körülbelül így lehet elképzelni a funkció használatát. Micimackó, miután egyik este Tigris kontójára sörözött, mert otthon felejtette a tárcáját, másnap megkérdezi, hogyan utalhatná át a tartozását. Tigris átküldi a paypal.me/tigris linket chaten vagy smsben a medvebocsnak, aki azt lekattintva rögtön be is állíthatja, hogy mennyi pénzt küld.

Az összeg attól függ, hogy Micimackó emlékszik-e arra, hogy a végén meghívatta magát egy gyrosra is (Forrás: PayPal)
Az összeg attól függ, hogy Micimackó emlékszik-e arra, hogy a végén meghívatta magát egy gyrosra is (Forrás: PayPal)
(fotó: (Forrás: PayPal))

A cég nem csak magánszemélyeknek teszi elérhetővé a szolgáltatást. Kis- és középvállalkozásoknak is ajánlja. Bárkinek jó lehet, akinek kényelmesebb egy linket kirakni, mint a beépíthető PayPal gombot bekötni az oldalába.

Vagyonokkal tartozunk egymásnak

A PayPal négy országban (USA, Kanada, Németország és Ausztrália) azt is megvizsgáltatta, hogy az emberek hogyan állnak a személyes, családi kölcsönökhöz. A kutatás (PDF) kimutatta, hogy az emberek többnyire jobban szeretik, ha tartoznak nekik, mint ha ők tartoznak valakinek. Teker egyet a helyzeten viszont az, hogy a válaszadók durván fele, országtól függetlenül, azt nyilatkozta, hogy kellemetlenül érzi magát, ha tartozás megadására kell felszólítania a barátait, családtagjait.

A felmérés alapján készült modell szerint csak ebben a négy országban 51 milliárd dollárral tartoznak egymásnak az emberek. Ezeket, ha megadják, rendszerint készpénzben teszik. De a mobil fizetés és a pénzküldős alkalmazások egyre népszerűbbek. A PayPal a most Magyarországon is elérhetővé tett szolgáltatásával ezekkel – például az amerikai Venmóval – próbálja felvenni a versenyt.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?