Tévedett, aki azt hitte, hogy a tavalyi évvel magunk mögött hagytuk azt a remek trendet, hogy mindenre megpróbálják ráírni a blockchain szót.


Bocsássuk előre, a blockchain arckrémben egyáltalán nincs elosztott főkönyves technológia. Egy egyszerű krémről van szó, amit a Cosmetique Bio Naturelle Suisse nevű cég gyárt. A viszonylag általános nevű – a márkanév annyit tesz, hogy bio természetes svájci kozmetikumok – céget ugyan nem sikerült előtúrni a netről, de egy olasz parfümériában meg lehet találni a krémet.

És örülhetünk is, mert le van árazva. 150 euró helyet most 118 euróért juthatunk hozzá a kenhető blockchainhez. A leírás szerint a krém hialuronsavat tartalmaz, ami egy tipikus hidratáló, amit más készítmények is tartalmaznak. Az összetevőkről több szó nem esik, kapunk még egy maroknyi ígéretet a ráncok eltüntetéséről és a bőr újrastrukturálásáról. Az nem derül ki, mitől lenne blockchaines a krém.

A legviccesebb, hogy a krém nem is az első próbálkozás a kozmetikumok és a kriptós világ összekötésére. 2018-ban egy katalán parfüméria már bemutatta a bitcoin parfümöt, ami egyébként még kézműves parfümös mércével is drága volt.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?