Péntek van, ráadásul annyira vége a januárnak, hogy már egy másik hónapot írunk. Itt az ideje, hogy engedjünk egy kicsit a komolyságból.

Péntek van, ráadásul annyira vége a januárnak, hogy már egy másik hónapot írunk. Itt az ideje, hogy engedjünk egy kicsit a komolyságból.

(Disney/Lucasfilm)

Annál is inkább, mert hírek érkeztek arról, hogy idén a kaliforniai Anaheimben és a floridai Orlandóban megnyílik a Galaxy’s Edge nevű Star Wars park. A Disney két szórakoztatóközpontja úgy fog kinézni, mintha tényleg a Star Wars jeleneteiben járnánk. Nem csak a filmekből ismert helyszínekbe lehet besétálni, hanem általánban – már-már a Westworldöt idézően – lehet sétálni a világban, beülni egy kocsmába, vagy persze vezetni a Millenium Falcont.

A pilóták az Első Rend és az Ellenállók közötti csatában repkedhetnek. Ez a kaland pont szorosan kötődik a filmekhez. A hotelek, éttermek, szórakozóhelyek viszont csak az érzést sugallja.

És itt érünk el a kérdéshez, ami miatt egy fintech oldalon foglalkozunk Mos Eisley kikötőjének már-már Rejtőt idéző söpredékével. Mivel lehet egy olyan szórakoztatóparkban fizetni, ami nem zökkenti ki a látogatókat a világból? A Birodalom rendelkezett pénzérmékkel, a Wookiepedia nevű legjobb Star Wars wikipédia szerint azonban akadnak rendszerenként eltérő fizetőeszközök és birodalmi kreditchipek is. És keringenek még a régi köztársaság pénzei is. Egy dolog egészen biztos: még a rendkívül haladó Qui-Gon Jinn sem hordott magával Apple Watchot vagy Paypass kártyát.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?