Több szám kering arról, hogy mennyi energiát fogyasztanak a bitcoin bányák. Most nyolc amerikai, demokrata párti képviselő megpróbál megtudni egy pontos számot.

Szénerőmű (képünk illusztráció) (Fotó: UniversityBlogSpot CC-BY)

A nyolc képviselő között ott van Elizabeth Warren, akinek már több, a technológiai ipar szabályozására tett kísérlet is van a háta mögött. A kongresszusi tagok hat, bányát üzemeltető amerikai cégnek küldtek kérdéseket – írja a The Verge. Az energiafogyasztás mellett szeretnének számolni a bányászat széndioxid kibocsátásával, azzal, hogy a tevékenység milyen hatással van a globális és a helyi ökoszisztémára, és hogy milyen hatással van a bányászat megjelenése az energiaárakra.

A kongresszusban múlt héten már volt vita arról, hogy mi a kriptók hatása. Előremozdítják-e az energiaszektor zöldebbé válását vagy az amerikai klímacélokkal szemben hatnak. A kriptós lobbinak nem lesz egyszerű dolga meggyőzni a képviselőket. Számos olyan példa van az Egyesült Államokban, amelyek szerint kriptóbefektetők elöregedett, szennyező erőműveket – szén és gáz – tartanak üzemben, hogy a bányászfarm működni tudjon. A proof of work elven működő kriptóknak a működésébe, a blockchain ellenőrzésébe bele van építve a nagy mennyiségű, energiaigényes számítás elvégzése.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?