Elfeledkezett arról, hogy van néhány ezer bitcoinja. A legjobbakkal is előfordul, hogy kimegy a fejéből az ilyesmi.

Elfeledkezett arról, hogy van néhány ezer bitcoinja. A legjobbakkal is előfordul, hogy kimegy a fejéből az ilyesmi.

(Fotó: TigerDirect.com / CC-BY)
(Fotó: Flickr/TigerDirect.com / CC-BY)

Van, hogy ez ember elfelejt dolgokat, amiket megszerzett, majd lerakott valahová. A héten találtam az egyik táskámban egy praktikus összehajtogatható szatyrot, ami egyrészt nagyon zöld dolog, mert nem egyszer használatos, másrészt pedig csodás apró mintákkal rendelkezik. Legalább egy éve vehettem, de elfeledkeztem róla.

A fenti történettel hasonló esett meg 50 Centtel is, csak a nagyságrend más. A rapper 2014-ben tette lehetővé, hogy Animal Ambition című albumát bitcoinnal is megvásárolhassák a rajongói. Akkor 662 dolláron volt a kriptovaluta árfolyama. Az előadó akkori árfolyamon nagyjából 400 ezer dollányi bitcoint szedett össze az üzlettel. Ez eleve nem rossz üzlet, de igazán jóvá az teszi, hogy a szegénységgel amúgy sem küzdő 50 Cent teljesen elfeledkezett ezekről a bitcoinokról.

Csak most, a bitcoin árfolyamának óriási hullámzása közben jutott eszébe a rappernek – a TMZ cikke segített neki -, hogy ő is rendelkezik kriptopénzzel. Jobban járt volna, ha 17 ezer dolláros árfolyamon szabadul meg a pénztől, akkor nagyjából 8,5 millió dollárt hoz a házhoz az üzlet. De ha a mostani 11 ezer dollár körüli árfolyamon adja el a frissen megtalált bitcoinjait, akkor sem jár igazán rosszul.

A post shared by 50 Cent (@50cent) on

Amikor 50 Cent Twitteren és az Instagramon igazolta, hogy valóban kriptomilliomos, és kiment ez a dolog a fejéből, a kriptopénz evangelisták rögtön megtalálták befektetési ajánlatokkal. Úgy tűnik, ez a legújabb “hozzá szeretném adni a professzionális hálózatomhoz Linkedinen” szöveg.

 


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?