A brókerek és az alapkezelők sem tudják, hogy mi lehet az esés alja és mi a bitcoin valódi értéke, ahol stabilizálódhat. Addig is fél éves mélyponton van a legtöbb kriptovaluta.


Hétfőn sem lassult le a kriptovaluták árfolyamának zuhanása. A közel egy hete zajló folyamat jelenlegi állása szerint féléves negatív rekordot állított be a bitcoin azzal, hogy egy bitcoint kevesebb, mint 34 ezer dollárért lehet venni. Hasonlóan rosszul muzsikál az ether is, aminek 2200 dollárért adták darabját, ami szintén július óta a leggyengébb árfolyam.

A két legnagyobb kriptovalutát pedig a többi is követte. Szóval a bitcoin cash vagy dogecoin befektetők sem alhatnak nyugodtan.

A Bloomberg szerint a Federal Reserve szabályozási vágya, a technológiai részvények árának korrekciója vezetett ahhoz, hogy a többi kockázatosabb befektetéseiktől is szabadulni kezdjenek a brókerek. A UBS befektetésekért felelős igazgatója, Mark Haefele azt nyilatkozt a a Bloombergnek, hogy

„nem gondoljuk, hogy rossz lenne, ha a piac volatilitása a piac kockázatosabb sarkaiból kiengedi egy kicsit a gőzt”.

A gőz kiengedése pedig azzal jár, hogy a valutákkal együtt esnek a kriptós cégek tőzsdei papírjai is. Arról természetesen megoszlanak a vélemények, hogy mi az az elméleti felső határ, amin a bitcoin legközelebb stabilizálni tudja az árfolyamát. Ahogy eddig is, úgy most sem tűnik kockázatmentes, jó befektetésnek.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?