Első nekifutásra hülyeségnek hangzik, de végiggondolva nem biztos, hogy csőd lesz Akon kriptopénze. A város egy más kérdés.

Ez Wakanda, nem Akon City még

Megszámlálhatatlanul sok pénzből igen érdekes dolgokat lehet venni: űrutazást, állampolgárságot, a Hold felszínén hagyott holdjárót. Akon szengeáli származású amerikai zenész és producer egy várost vásárolt. Vagyis egyelőre csak a kétezer hektárnyi területet, ahol a fantáziadúsan Akon Citynek elnevezett város állni fog.

Az üzletet 2018-ban kezdte el nyélbe ütni a zenész, de csak hétfőn jelentette be Twitteren, hogy egy darabka szenegáli föld az ő tulajdona. A hírrel azért foglalkozunk, mert nem akármilyen várost, hanem crypto várost akar építeni Akon, amit az általa kibocsátott Akoin nevű digitális pénz működtet majd.

A tervet annyira zseniálisnak gondolja a zenész, hogy a bejelentéshez rögtön hozzácsapta, hogy megvalósult Wakanda lesz a városa. Akinek esetleg nincs meg az utalás, a Black Panther Marvel-film őrülten fejlett, afrofuturista birodalma Wakanda, ahol még a kerítés is mindennélkeményebbiumból készül.

Akon ft. Eminem – Smack That (Official Video)

Best of Akon https://goo.gl/SKgyUw Subscribe for more https://goo.gl/YnYE46 Music video by Akon performing Smack That. YouTube view counts pre-VEVO: 11,850,611. (C) 2008 Universal Records, a Division of UMG Recordings, Inc. and SRC Records, Inc. Best of Akon: https://goo.gl/Dbui88 Subscribe here: https://goo.gl/YURyNP #Akon #SmackThat #Vevo

Akon már a 2018-as Cannes Lion Fesztiválon is beszélt arról, hogy a blockchain kitörési lehetőség lehet Afrikának. A technológia decentralizáltsága, a felhasználók hatalommal való felruházása miatt tartotta érdekesnek. Arról beszélt, hogy a blockchain és a kriptovaluták a kormányoktól függetlenebbé tehetik az állampolgárokat. Ugyanekkor azt is nyilatkozta, hogy nem maga kezd fejlesztésbe:

Én hozom az ötleteket, és hagyom, hogy a kockák kidolgozzák.

A pánafrikai Akoin kriptopénz ötvennégy országban lesz majd elérhető. A fizetés mellett hitelképességi, hiteligénylési és az állami szolgáltatások elérését megkönnyítő szerepet is szánnak a valutának. Hogy mindezt hogyan fogja betölteni a februárban induló pénz, azt majd Akon kockái fogják közölni egyszer csak.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?