A kriptócsaló vagy legalább is a befektetési cégét és tőzsdéjét csődbe vivő vezető egy ideje aggódik amiatt, hogy nem lesz miből kifizetnie az ügyvédeit.


Hatszázezer dollár értékű bankbetétet foglaltak le az amerikai hatóságok Sam Bankman-Friedtől, az FTX-et csődbe vivő vezetőtől. Ez összeg egy bíróságnak benyújtott iratból származik.

A magát ártatlannak valló, csalással vádolt kriptotőzsdét és befektetési céget vezető Bankman-Friedtől több milliárd dollárt szeretnének visszaszerezni a betétesei. A hatóságok pedig bűnszervezetben végrehajtott csalásért, pénzmosásért és egyéb pénzügyi bűnökért kísérlik meg elítélni.

A most nyilvánosságra hozott összegben benne van SBF Robinhood részvényben tárolt vagyona, amelyet a férfi pénzzé tervezett tenni, hogy abból fizesse az ügyvédeit. Az utolsó akció múlt hét keddjén történt, ekkor a hatóságok a Silvergate banknál zároltak egy 94,5 millió dolláros számlát. Emellett több Binance fiókot is lefoglaltak, de ezek értékét nem tették közzé.

Bankman-Fried korábban arról beszélt egy interjúban, hogy a letartóztatás után csupán egy működő bankkártyája maradt, amin 100 ezer dollár van. Úgy tűnik, valamivel alulbecsülte a rendelkezésére álló forrásokat. Most, hogy a hatóságok ezeket lefoglalták, kérdéses, hogy miből fizeti majd a jogi képviseletét. Ellenben örülhetnek az FTX betétesei, hogy a vezetőnek kinéző 115 éves börtönbüntetés mellett anyagi forrásokat is találnak, amiből részben kártalanítani lehet az ügyfeleket.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?