Tízezer új fiók regisztrációt és 25 ezer tranzakciót eredményezett a Simple app és a SimplePay online fizetési platform összekapcsolása.

Tízezer új fiók regisztrációt és 25 ezer tranzakciót eredményezett a Simple app és a SimplePay online fizetési platform összekapcsolása. A rendszerek összekötése óta eltelt másfél hónapban 300 millió forint folyt keresztül a rendszeren.

Forrás: OTP Simple
Forrás: OTP Simple

A Simple app korábbi 400 ezer felhasználója számára az online fizetés lehetősége nyílt meg. A rendszerek összenyitásával 3200 webshopban tudtak fizetést indítani úgy, hogy új regisztrációra nem volt szükség.

Az új felhasználók egyszeri regisztráció és a bankkártya rögzítése után több boltban is vásárolhatnak. Emellett a Simple alkalmazás által kínált funkciók – autópályamatrica vagy éppen mozijegy-vásárlás – is elérhetővé válnak.

„Nem kérdés, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is az online kereskedelem, a webáruházak forgalma 2017-ben átlépte a 420 milliárd forintot, az ország népességének csaknem fele már kipróbálta az online vásárlásban rejlő lehetőségeket”

– mondta dr. Al-Absi Gáber Seif, az OTP Mobil ügyvezető-helyettese.

Az OTP nincs egyedül az egy regisztráción alapuló fizetés elterjesztésével. Hasonló elven működik a nemzetközi piacon például a Paypal, a magyaron pedig a Barion. Az OTP megoldásának különlegessége azonban a szolgáltatásokat kínáló applikáció, amiben pizzát is lehet vásárolni, de taxirendelési appként is működik például.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?