Mostanra távoli karácsonyi ajándéknak tűnik a pár héttel korábbi 19 ezer dolláros árfolyam. A kriptovaluta napok óta esésben van.

Mostanra távoli karácsonyi ajándéknak tűnik a pár héttel korábbi 19 ezer dolláros árfolyam. A kriptovaluta napok óta esésben van.

bitcoin

A bitcoin mozgásában semmi sem igazán megmagyarázható. Az sem volt az, amikor a szabályozásról szóló hírek ellenére növekedett, vagy amikor minden látható piaci ok híján is szárnyalt. Most ugyanennyire meglepő, hogy a decemberi tízezer dolláros lélektani határ alá fog benézni az árfolyam. A mostani csökkenésért részben Dél-Korea szabályozási és tiltási törekvéseit okolják, de ezt sem lehet biztosan tudni.

Könnyű lenne kijelenteni, hogy a bitcoin lufi kipukkadt, de arra sincs garancia, hogy nem kezd újból emelkedni az árfolyam napokon, sőt órákon belül. Aki eddig nem tette magáévá azt a gondolatot, hogy a bitcoin inkább hasonlít a rulettre, mint tőzsdézésre, most barátkozhat vele ismét.

A Bloomberg cikke szerint a befektetők többnyire optimisták. Nem a mostani az első a kriptopénz történetében, hogy ötven százaléknyit esett az ára rövid idő alatt. Az üzleti lap szerint az is megfontolandó, hogy bár a bitcoinmánia hasonlít a tulipánőrülethez vagy a dél-kínai részvények kiváltotta őrületre, de a híres nagy lufikhoz képest kicsi és lassú tempójú az árfolyam növekedése.

A konzervatívabb befektetők azonban ettől függetlenül a lufi fújódására figyelmeztetnek. Kérdés, hogy eltalálják-e mikor kell kiszállni a bitcoinból. Vagy túl óvatosak lesznek, és lemaradnak a nagy kaszálásról.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?