A kriptós tél tovább szedi az áldozatait. Közel ezer embert fog kirúgni a Coinbase, hogy leszorítsa a működési költségeit.

123rf

Folytatódik a kriptós iparban a cégek karcsúsítása, legutoljára a Coinbase jelentette be, hogy az alkalmazottak ötödétől meg fog válni. A 950 fős leépítés oka a bejelentés szerint a kriptós piac bonyolult helyzete és a „gátlástalan piaci szereplők tevékenységének piaci hatásai”.

A bejelentést a Coinbase blogján is közzétették, illetve a csoportos leépítést bejelentő papírmunkát is benyújtották egyszerre. A blogbejegyzés ugyan nem nevezi néven az FTX-et vagy a tavalyi évben csődbe menő vagy csalásnak bizonyuló egyéb kriptós cégeket, de elég közvetlenül utalgat rájuk. Tekintve, hogy a legutolsó, tárgyalás előtti szakaszban álló ügy Sam Bankman-Friedé, akit pénzmosással és csalással is vádolnak, így a gátlástalanaságot sem nagyon kell keresni.

A bejegyzést szerző Brian Armstrong vezérigazgató szerint a cél, hogy a cég működési költségeit 25 százalékkal leszorítsák.

A mostani a Coinbase második nagy leépítése. 2022 júniusában már volt egy 18 százalékos, 1100 embert érintő nagy kirúgási hullám. A kriptós tél a Coinbase részvények árfolyamán is meglátszik. A cég 2021 áprilisában lépett tőzsdére, 340 dolláron tetőzött a papírok árfolyama, most viszont 40 dolláron kereskednek vele.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?