A hónap végéig kaptak haladékot az oltás beadatára az amerikai Citigroup alkalmazottai.

(Fotó: Bruceg / Flickr CC-BY)
(fotó: Bruceg / Flickr CC-BY)

Január 31-ével elbúcsúzik oltatlan kollégáitól a bankcsoport. Akik 14-éig nem adattak be maguknak egy oltást sem, azok a hónap hátralevő részét fizetés nélküli szabadságon töltik – írja a Reuters.

A hónap végi kirúgás terhe alól csak azok menekülhetnek, akik orvosi igazolást hoznak arról, hogy nem lehet őket beoltani. Ilyen irat kiállítására szolgáló ok lehet a közelmúltban elkapott fertőzés vagy a védőoltásra adott allergiás reakció.

A Citigroup saját statisztikája szerint a munkavállalók 90 százaléka be van oltva és egyelőre emelkedik még a cégnél az oltottak száma. A mostani határidő nem mindenkit érint egyaránt. A bankfiókokban dolgozóknak máskorra kell bemutatniuk az oltási igazolásukat a Reuters által megszerzett belső hírlevél szerint.

A Citi az első olyan bank, ami oltatlanság miatt kirúg embereket. A Goldman Sachs, a Morgan Stanley és a JPMorgan Chase mind döntöttek már úgy, hogy az oltatlan munkavállalóikat hazaküldik az irodából, munkaszerződést azonban még nem bontott fel egyik nagy bank sem.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?