Még csak lobbiznak a változásért, de mivel sikerült belekeverni a brexitet, ezért lehet, hogy tényleg meg is lépik a limitemelést.


Az érintés nélküli fizetés limitjének megemelését tervezik a britek. A Metro szerint 45 fontról (17 ezer forint) akár száz fontra is (39 ezer forint) emelkedhet a PIN-kód megadása nélkül kifizethető összeg.

Az eddigi 45 fontos vagy 50 eurós határt az Európai Bizottság határozta meg. Ez eleve egy megemelt összeg, amit a koronavírus-járványra való tekintettel határozott meg a Bizottság.

Mivel Nagy-Britannia idén januárra véglegesen, visszafordíthatatlanul és teljesen elhagyta az Európai Uniót saját hatáskörben határozhatja meg az ország a limitet. A 100 fontos határért a UK Finance nevű lobbiszervezet kezdett el kampányolni. Az emelést azzal indokolják, hogy egyszerűbbé válik majd nagyobb, de mindennapos kiadásokat fizetni. Az egyik példájuk a tankolás, amit könnyű átérezni. A másik, az éttermi számla már nehezebben feldolgozható, mert Nagy-Britannia jelenleg bezárkózik, hogy megpróbálja visszaszorítani a koronavírus terjedését.

A UK Finance szerint az érintésmentes fizetés népszerűbbé válásával nem vált elterjedtebbé a kártyacsalás. A Paypass és Paywave kártyák megjelenése óta próbálnak támadásokat kidolgozni a technológia ellen biztonsági kutatók, de eddig a kutatólaborokon kívül nem tűntek ezek fel.

A pénzügyi lobbicsoport utolsó érve pedig az, hogy ez egyfajta szimbolikus elszakadás lenne az Európai Uniótól.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?