A SEC eljárásról írt levelet minden nyelven a Revolut az XPR-t vásárló ügyfeleinek.

(Fotó: Marco Verch CC-BY)

Figyelmeztetést küldött ki a Revolut az összes olyan ügyfelének, akik XRP-t vett a cégtől. A levelet előbb angol nyelven küldték ki, majd pár nap késéssel elküldték a mobilappban beállított nyelvre lefordított verziót is.

A levélben arra figyelmeztetik a felhasználókat, hogy az XRP árfolyama erősen ingadozik, amióta az SEC vizsgálatot indított a Ripple ellen. Emellett értesítik az ügyfeleket, hogy több kriptotőzsde már felfüggesztette az XRP-kereskedelmet. Amennyiben a Revolut többi partnere is felfüggeszti az XRP tranzakciókat, úgy ezek a kriptobefektetések beragadhatnak.

A híradást árnyalja, hogy a Revolut kriptós funkciója soha nem jelentette azt, hogy az ügyfelek valódi kriptopénzt vásárolnak. A valóságban a Revolutnál egy, a kriptopénzek árfolyamát követő pénzügyi termékeket vesznek az ügyfelek. Ez abban is megnyilvánul, hogy hiába rendelkezik az ügyfél most XRP-vel a fintech rendszerében, nem küldheti át más tárcába ezt a befektetést.

Javasoljuk, hogy kövesd te is az XPR-rel kapcsolatos fejleményeket, és szeretnénk emlékeztetni, hogy a Revolut-számládon keresztüli kriptodeviza-eladás és -vétel bizonyos kockázatokkal jár.

A Revolut levele szerint a kockázatot az ügyfél viseli ebben az esetben. A kockázat minden befektetés sajátja, ezért kell kitölteni egy legegyszerűbb értékpapír számlához is egy MIFID kérdőívet. A kriptovalutáknál azonban többnyire a tárcák közti választás lehetősége az ügyfélé.

Az XRP tulajdonosok megnyugtatására szolgálhat, hogy a kriptovaluta egyelőre stabil. Igaz, a valuta ára rendkívül sokat zuhant a SEC eljárás megindítása óta.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?