Már elhagyott tárcát is lehet keresni az Apple Find My technológiájával. Igaz, még olcsónak nem mondanánk.


Amikor a fintechben tárcáról beszélünk, akkor többnyire olyan szoftverről van szó, amellyel digitális fizetést lehet indítani vagy olyan hardverről, amely legnagyobb előnye, hogy nem feltétlenül kapcsolódik a nethez, így nehezebb ellopni a tartalmát. Az emerek nagy részének azonban a digitális fizetés elterjedése ellenére is van tárcája, amiben aprót, buszjegyet, nem tokenizált kártyákat, nem tokenizált unokák nem tokenizált fotóit és egyéb dolgokat hord. A tárca egyik fontos jellemzője pedig, hogy ott lehet hagyni a kocsiban, télikabát zsebében vagy a polc szélén.

A Chipolo korábban is gyártott olyan Bluetooth eszközöket, amelyeket a tárcában tartva gyorsan meg lehetett keresni az elkallódott jószágot a cég appjával. Az idei CES technológiai szakkiállítására azonban egy olyan 35 dolláros eszközzel érkezett a cég, amely a Chipolo saját appja helyett az Apple technológiáját használja. Ezzel ugyanúgy lehet keresni tárgyakat, ahogy a kanapé párnái közé becsúszott iPadet vagy az újságok alatt felejtett laptopot megtalálja az ember.

A technológia érdekessége, hogy az Apple szenzorként használ minden más Apple eszközt. Ha a jeladó közelében járnak, csatlakoznak a készülékre és frissítik a helyadataikat. Mindezt anélkül teszik, hogy az érzékelőként használt készülék tulajdonosa értesülne róla.
A tárca arra is figyelmezteti a tulajdonosát, ha épp elhagyja. Ha eltávolodik tőle, akkor hangjelzéssel tudatja magáról, hogy ő ott maradt.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?