A torták remekül néznek ki, az éneket még talán érdemes lenne gyakorolni a kriptopénzek rajongóinak.

A torták remekül néznek ki, az éneket még talán érdemes lenne gyakorolni a kriptopénzek rajongóinak.

Kép: Pixabay

Január harmadikán volt a bitcoin egyik születésnapja. A kriptovalutát és a blockchainjét leíró tanulmány ugyan már betöltötte a tízet, az első komoly tranzakciónak – Hanyecz László pizzavásárlásának – pedig csak 2020-ban lesz évfordulója. Most viszont meg lehetett ünnepelni azt, hogy 2009-ben Satoshi Nakamoto saját csákányával kibányászta az első blokkot a blockchainben.

A kriptós világ érezte, hogy itt a lehetőség önmaguk kis fényezésére, ha már a tavalyi évük nem sikerült jól. Született például dal.

A videóban előkerül Pepe, a béka, az alt-right egyik szimbóluma, egy mászkáló bitcoin érme, a bolond kalapos az Alíz Csodaországbanból. Szóval mindenképpen érdemes megnézni, életre szóló élmény, még ha nem is úgy, ahogy szánták.

A Twitterm mindenféle bitcoin érme alakú tortákkal van tele. Ami önmagában vicces, hiszen ezek az érmék a legritkábban kapcsolódnak valódi bitcoinokhoz, de mégis láthatóvá, elképzelhetővé teszik a kriptopénzt. És hogy mindenkinek leessen, hogy ez mégis valami digitális dolog, ezért az érmék rajza jellemzően kapcsolási rajzot idéz.

A legnagyobbat viszont a BitMEX kriptós származékos pénzügyi termékeket kínáló platform dobta, amely dupla oldalas hirdetésben gratulált a kriptopénznek. A gratulációhoz pedig egy olyan, logaritmikus skálát használó árfolyamgrafikont használt, amelyen nem is látszik az árfolyam tavalyi beszakadása.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?