Furcsán indul a január a kínai fintechben. A Yahoo! Finance adott hírt arról, hogy nem igazán lehet tudni, hová tűnt Jack Ma, az Alibaba alapító-vezetője.

(Fotó: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI)
(fotó: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI)

A cég körüli utolsó hírek azok voltak, hogy a kínai szabályozó hatóság megakadályozta, hogy leányvállalat, az Ant Group tőzsdére lépjen. Emellett felbukkantak a pletykák is, hogy a kínai állam nem nézi jó szemmel a tech cégek hatalomhoz jutását. Az első becslések egy évre tették az időt, ami ahhoz szükséges, hogy a megváltozott szabályozáshoz alakítsák az Ant Group működését. A kínai szabályozó lépése egyben válasz is volt: Jack Ma október 24-én tartott egy beszédet arról, hogy a szabályozás ellehetetleníti a kínai fintechek helyzetét.

A helyzet lehet, hogy komolyabb azonban. A Yahoo! Finance szerint Ma nem tudott megjelenni az Africa’s Business Heroes című üzleti tehetségkutató verseny döntőjén zsűrizni. Pedig ezt a műsort Ma maga találta ki és vitte végig. Az Alibaba szóvivője szerint nem sikerült összeegyeztetni a műsor felvételének időpontját az Alibaba-vezér egyéb feladataival.

Az alapító Twitteren sem írt semmit október 10-e óta.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?