Két hete még azt nyilatkozta Brandon Brown, a NASCAR egyik versenyzője, hogy semmilyen körülmények között nem akar politizálni. Nem tartott sokáig, hogy ez megváltozzon.

A Brown-sztori az októberi Talladega pályáján tartott Xfinity Series versennyel kezdődött. Brown megnyerte a versenyt, és interjút adott volna, amikor a kamerát észlelő tömeg elkezdte skandálni, hogy „fuck Joe Biden”. Ezt Kelli Stavast, az NBC riportere úgy dekódolta, hogy a tömeg azt skandálja: „Let’s go, Brandon!” A félreértésből mém lett, Brownból pedig akaratlanul is egy Bidennel szembeállított figura.

Az amerikai szélsőjobboldali véleményvezérek orrvérzésig használták a mémet. Brown úgy gondolta, hogy ezt meg lehetne lovagolni, ezért október végén a Twitterre kiírta, hogy hajrá minden Brandonnak. Ez nem volt jó ötlet részéről, mert a csapata már eddig is nehezen talált úgy szponzort, mert féltek, hogy még szélsőségesebb szereplők állnak be a versenyző mögé. Brown decemberben adott egy interjút, amely szerint a republikánus párthoz húz, de nem szeretne közvetlenül politizálni.

Az elhatározás mostanáig tartott, Brown versenyatóján a LGBcoin reklámja látható mostantól – írja a Jalopnik. Igen, ez a Let’s Go Brandon coin, aminek oldala szerint az amerikai kriptó az amerikai versenyzőt támogatja. Az új kriptó az Ethereum blokkláncon működik, az ERC-20-as szabványnak felel meg. És bár a coin oldalán szereplő szöveg szerint a kriptó patrióta és nem tartozik politikai oldalakhoz, nehéz lenne azt mondani, hogy a Let’s Go Brandon mém egy, az Egyesült Államok különböző pártállású tagjait közös táborba terelő kultúrjelenség. (Rövidebben: hazudnak.)

Brown csapata korábban már megpróbálkozott egy kriptós szponzorációval. Az a coin egy hónappal a bemutatása után megszűnt, 2018 tavasza óta senki nem kereskedik vele.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?