A Wells Fargo elemzője úgy gondolja, hogy most aztán tényleg csodákat fognak mutatni a világnak a bankok.

(Fotó: Ivan Bandura / Flickr CC-BY)
(fotó: Ivan Bandura / Flickr CC-BY)

Kincstári optimizmussal indítja a 2020-as éveket Mike Mayo, a Wells Fargo elemzője. Szerinte az évtized a bankok és a technológia aranykora lesz. Véleményét arra alapozza, hogy az IT-s tudással rendelkező szakértők egyre magasabbra emelkednek a banki hierarchiában, ami lehetővé teszi, hogy a 2008-as válság romjainak eltakarítása után nagy lendülettel kezdjen fejlesztésekbe a banki szektor.

A veterán elemző szerint a bankok most jobb helyzetben vannak, mint a megelőző három évtized akármelyikében. Van pénzük technológiai fejlesztésekre, és nem hátráltatja a pénz elköltésében a pénzintézeteket a környezet sem. A 2008-as válság utáni takarítás nagyrészt véget ért mostanra, rá lehet kanyarodni a 2020-as évekre – írja a Finextra.

Mayo úgy látja, hogy a bankok is nyitottabbak a technológiai szektor felé.

A technológia teszi lehetővé, hogy a bankok több éven keresztül javítsanak a hatékonyságukon és hogy kisebb kockázattal nagyobb megtérülést érjenek el.

Az elemző szerint win-win-win szituáció lesz. Az ügyfelek jobb szolgáltatásokat kapnak, a társadalom és a szabályozó a csökkenő kockázat miatt jár jól, a részvényesek pedig azért, mert a bank több pénzt tud keresni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?