Már a 2016-os évet is erősen zárta a digitális valuta, de január elején aztán tényleg belehúzott. Az optimista elemzők szerint idén kétezer dollár felé emelkedhet az árfolyam.

Már a 2016-os évet is erősen zárta a digitális valuta, de január elején aztán tényleg belehúzott.blockchain bitcoin

A hároméves, 982 dolláros rekord megdöntése után idén új csúcsot érhet el az árfolyam. A digitális ára átlépte az 1000 dollárt. Az új rekordhoz az kell, hogy a tőzsdéken 1216 dollár felé emelkedjen egy bitcoin ára.

Az árfolyamot több dolog befolyásolja most. Egyrészt a január 20-án beiktatandó Donald Trumptól való félelem és a kínai befektetők bizalmatlansága a jüanban felfelé tornássza az árat. Mint ahogy az is, hogy egyes kereskedők félnek attól, hogy kimaradnak a nagy bitcoin robbanásból. Mások viszont most adnak el nagyobb mennyiséget a digitális valutából, betakarítva annak a nyereségét, hogy pár hét alatt közel kétszáz dollárt emelkedett az árfolyam.

Az sem őrült meg, aki kiszáll

A hetek óta tartó emelkedés ellenére sem lehetünk abban biztosak, hogy a pénz ezen a szinten marad. Teljesen megérthető azoknak a gondolkodása is, akik most inkább kiszállnak, nem várnak a bitcoin hullámvasút továbbhaladására.

A legoptimistább jóslatok – köztük a Saxo Bank elemzőié – nem csak rekorddöntésről szólnak. Az elemzők szerint az idei évben a 2100 dolláros soha nem látott árfolyamot is elérheti a bitcoin. Ettől még bitcoinba fektetni továbbra is annyira biztos módja a pénzkeresetnek, mint a rulettezés. De érdekes lesz figyelni, merre mozog a digitális valuta.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?