A határidők már csak olyanok, hogy csúsznak. Az idei év első későbbre tett bevezetésére egészen január másodikáig kellett várni. Szép kezdés, 2020!

A szabályozás határideje olyan közel volt, mint ez az arcba bámulós kenguru (Fotó:
Gopal Vijayaraghavan CC-BY)

Az ausztrál versenyjogi felügyelőszerv, az ACCC bejelentette, hogy az open banking bevezetésének határideje az eddig február helyett júliusra módosul. A Consumer Data Right (CDR) nevű törvénycsomag értelmében a bankoknak lehetővé kell tenniük a bankkártya, hitelkártya és folyószámla adatok megosztását más pénzügyi szolgáltatókkal, amennyiben az ügyfelek ezt kérik.

A következő lépcsőben, ennek november elseje a határideje egyelőre, a jelzálog és személyi kölcsön adatok megosztását is meg kell oldaniuk a bankoknak.

A CDR bevezetésének elcsúsztatását azzal indokolta a szabályozó, hogy szeretnék ha megfelelően tesztelt, kényelmes és biztonságos rendszereket vezetnének be a bankok. Sarah Court, az ACCC feje egy olyan félmondatot is kimondott, amit igazán jó hallani:

A magánszféra szigorú védelme és az információbiztonság a CDR lényegi funkciói, a megfelelő szabályozási környezet kialakítását és az informatikai infrastruktúra kiépítését pedig nem lehet siettetni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?