Itt az idő kitakarítani a számlás, garanciapapíros fiókot. A legaltech app most hétvégén ötszáz dokumentumot enged digitalizálni.

Itt az idő kitakarítani a számlás, garanciapapíros fiókot. A legaltech app most hétvégén ötszáz dokumentumot enged digitalizálni.

Vannak helyzetek, amikor az is jó, ha egy fotó készítési idejét bizonyítani tudjuk
Vannak helyzetek, amikor az is jó, ha egy fotó készítési idejét bizonyítani tudjuk

A kábeltévés korszak legnagyobb találmánya a kódolatlan hétvége volt. Bele lehetett lesni azokba a csomagokba – ideértve az HBO-t is -, amelyekre év közben nem fizettünk elő. Minőségi váltás volt az Amerikai nindzsa 4 hatodik ismétlése helyett valami olyan filmet megnézni, amit a közelmúltban még a mozik is adtak.

Nem csoda, hogy ez a remek intézmény túlélte a tévékorszakot. Időnként online szolgáltatásokban is el lehet csípni tesztidőszakokat. Online filmnézős szolgáltatásokat is ki szoktak nyitni, hogy legalább a sorozatok első részeibe belekóstoljunk. A többszereplős videojátékok világában szintén nem ritka az ingyen hétvége, amikor a szervereket elözönlik az ismerkedni vágyó turisták. Néhányukból vasárnapra olyan játékos lesz, aki benne ragadt a világban.

A DO-Q-MENT a legaltech világába is elhozza a kódolatlanságot. A cég a DOQdrive nevű, különféle papírokról, számlákról hiteles digitális másolat készítésére alkalmas appját nyitja meg a közönség előtt. A DOQdrive eddig is ingyenes volt, és a jövőben sem lesz fizetős szolgáltatás. Viszont mivel az app eddig havi tíz irat digitalizálását tette lehetővé, az összes fontos dokumentum elmentése időigényes folyamat tudott lenni.

Minden háztartásban van legalább tíz-tizenöt olyan papiros, amire később szükség lehet, amiből hiteles másolat kell. Ilyenek a garanciajegyek, szerződések és egyéb jótállási papírok. De ilyen lehet a frissen megkötött biztosításhoz szükséges pár fotó az autóról – sokkal jobb ha ezeken van hiteles időbélyeg is! – vagy a hétvégén vásárolt ruha vagy táska blokkja.

A mostani kódolatlan hétvégén jelentősen megugrik a befotózható dokumentumok száma. Aki rászánja a szombat délutánját vagy a vasárnap délelőttjét, hogy kitakarítson a papírjai között, az akár ötszáz dokumentumot is feltölthet egyszerre. A gyűjtemény karbantartásához pedig már elegendő lesz a csekélyebb havi keret is.

Az akció pénteken délután négykor kezdődik és egészen hétfő reggel nyolc óráig tart. A részvételhez külön regisztrációra nincs szükség, csupán a DOQdrive-ot kell telepíteni a mobilunkra.

(X)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?