Ők nem 2019-be, hanem valahova a 2020-as évekbe léptek át.

Ők nem 2019-be, hanem valahova a 2020-as évekbe léptek át.

Már régóta olvashatunk a blockchain ilyen funkcióiról, most Thaiföldön meg is csinálták. A Bangkok Post jelentette, hogy a thai Technológiai Minisztérium elkészült a technológiával, ezzel beváltva az egyik legnagyobb blockchain-álmot, a digitális választást.

Működhet országos, regionális és önkormányzati, sőt, akár üzleti szavazásokon is. A lényeg, hogy kizárja a csalást és a lehető legtisztességesebb választás jöjjön létre.

– mondta Chalee Vorakulpipat, a NECTEC egyik vezetője. A minisztérium alatt ez a divízió dolgozott a technológián, amit most élesben tesztelnek kisebb választásokon, például egyetemeken és bizonyos tartományokban. Viszont az országos szavazás nehézkes, ugyanis ahhoz minden állampolgárnak rendelkeznie kell megbízható mobilinternettel és azonosítóval.

Más, sokkal fejlettebb országok már korábban elérték ezt a szintet

De annyival azért nem korábban. A japánok tavaly augusztusban már szavaztak blockchainen, Tsukuba városában arról, hogy milyen fejlesztések történjenek ott. Dél-Korea novemberben tesztelte a saját rendszerét, hogy növelje az online szavazások biztonságát. Szóval ehhez a klubhoz csatlakozott most Thaiföld.

Címlapkép: 123rf


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?