Az iota árfolyama egy nap alatt ugrott meg, amikor kiderült, hogy az adatkereskedelemben a Microsoft is lát fantáziát.

Az iota árfolyama egy nap alatt ugrott meg, amikor kiderült, hogy az adatkereskedelemben a Microsoft is lát fantáziát.

(Forrás: Iota.io)
(Forrás: Iota.io)

Semmiből előbukkanó kriptopénzeket nem csak a venezuelai elnök tud megidézni. A Iota nevű kriptopénz pár nap alatt lett az ötödik legnagyobb piaci kapitalizációjú új valuta.

A német nonprofit IOTA Alapítvány által fejlesztett pénz iránti érdeklődést az lőtte az egekbe, hogy az alapítvány együttműködési szerződést írt alá a Samsunggal és Microsofttal egy adatpiac létrehozására. A hír hatására hárommilliárd dollárral nőtt az eddig kibocsátott iota pénzek ára – írja a CNBC.

Az árfolyam egy nap alatt hetven százalékot növekedett a Coinmarketcap szerint. Növekedni még van hová a pénznek, az eddigi csúcsáron két és fél dollárért adtak egy iotát. Ahhoz hogy a toplista ötödik helyére érjen a Dash nevű, szintén kevésbé ismert pénzt kellett megelőznie.

David Sonstebo, a IOTA Alapítvány vezetője szerint az adatpiac lehetőséget biztosít majd olyan információk megosztására, amelyek egyébként csak pocsékba mennének.

Jelenleg a gyűjtött adatok 99 százaléka elvész a semmiben. A iota serkenteni fogja az adatok megosztását ingyenes tranzakciókkal és azzal, hogy a megosztott adatok sértetlenségét a blockchain segítségével garantálja.

Jelenleg az adatpiac tesztüzemben műkdödik, időjárási és légszennyezettségi adatokat lehet rajta vásárolni.

Sonstebo szerint a iota előretörése várható volt. Elkerültek olyan hibák, amelyekbe más blockchain megoldások beleestek. Ilyen például a magas tranzakciós költség. Emellett úgy gyűjtöttek partnereket, hogy az az iota jövőjét garantálja.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?