Mindannyiunk számára fontos gondoskodni szeretteink biztos anyagi hátteréről még a legnagyobb bajban is, ebben pedig óriási segítséget jelent a Grantis életbiztosítás kalkulátor tájékoztatója.

Ugyan a legtöbben az elmúlásnak még a gondolatával sem szeretünk foglalkozni, a felnőttkor egyik legmeghatározóbb lépése, amikor felkészülünk arra, mi lesz a hozzánk közelállókkal, ha idejekorán megtörténik a tragédia. Kisgyermeket nevelők esetében pedig egyenesen anyagi katasztrófát okozhat egy kereset kiesése. Ezekre a szituációkra azonban fel lehet és fel is kell készülni, a piacon elérhető életbiztosítások közül pedig mindenki megtalálhatja a számára legoptimálisabbat. Ugyanakkor ez egy felelősségteljes döntés, amit nem szabad félvállról kezelni, hiszen baj esetén sorsdöntő lehet, hogy jól választottunk, avagy nem. Noha a kockázatviselési szolgáltatások túlnyomó többségénél a térítés mértékét tartjuk a legfontosabb tényezőnek, ennél szélesebb körben kell vizsgálnunk a szempontokat. A Grantis életbiztosítás kalkulátor segítségével könnyedén megtalálhatjuk az egyéni preferenciáinknak leginkább megfelelő konstrukciót, ehhez azonban elsőként az igényeinket kell pontosan meghatároznunk.

Milyen típusú életbiztosításra van szükségünk?

Mielőtt alaposabban elmerülünk a különböző pénzintézetek ajánlatai közt, azt kell eldöntenünk, pontosan mit is szeretnénk. Óriási különbség van ugyanis a kockázati, illetve a megtakarításos forma közt, nem csupán az előnyök és a hátrányok, de a költségek tekintetében is. Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy csak baj esetére szeretnénk fedezetet, avagy befektetésben is gondolkozunk. A Grantis életbiztosítás kalkulátor pontról pontra végigvezet minket a legfontosabb kérdéseken, így könnyedén tudunk végül határozni. A kockázati formák vonatkozásában egyszerűbb a dolgunk, tulajdonképpen csak azt kell eldöntenünk, hogy mekkora összegű térítésre van szükség, ha bekövetkezik a tragédia. A szerződéses összeg nagyban befolyásolja a havidíjat is, ám aránylag kényelmesen meghatározható az a tétel, ami a kívánalmainknak megfelel. Tartsuk észben továbbá azt is, miszerint a kockázati életbiztosítások egyik nagy előnye, hogy a kifizetés a hagyatéki eljáráson kívül történik. Ez a legnagyobb bajban óriási segítség lehet, lévén az ilyenkor szokásos, akár több hónapig is elhúzódó ügymenettel szemben akár pár hét alatt lezajlik a térítés. A Grantis életbiztosítás kalkulátor ereje azonban főképp akkor mutatkozik meg, amikor egy ennél jóval összetettebb megoldásra, megtakarítással egybekötött életbiztosításra van szükség. Ezeknek ugyanis nem csak a választéka hatalmas, de a konstrukciók nagyban különbözhetnek az elérhető hozam és a ráfordítást igénylő idő, illetve tőke szempontjából is. Emiatt aztán nagyon nehéz segítség nélkül kellőképpen eligazodni az ajánlatok közt, így ahhoz, hogy biztosan az elvárásainknak leginkább megfelelő csomagot válasszuk, mindenképpen érdemes független pénzügyi szakember tanácsait igénybe venni.

A Grantis életbiztosítás kalkulátor segítségével előre tervezhetünk

Nagyobb távlatokban gondolkozva érdemes lehet a kockázatviselési szolgáltatást befektetéssel kombinálni. Erre a megtakarításos életbiztosítás egy kiváló eszköz, ám egyáltalán nem mindegy, végül melyik típus mellett tesszük le voksunkat. Ahhoz, hogy hosszú távon elégedettek lehessünk, pontosan meg kell határoznunk a céljainkat és az elvárásainkat. A konstrukciók közt ugyanis óriási különbségek vannak a szükséges kockázatvállalás és az elérhető hozam tekintetében egyaránt. Noha a Grantis életbiztosítás kalkulátor hatalmas könnyebbséget jelent a döntés meghozatalában, azt nekünk, magunknak kell meghatározni, hogy mekkora rizikót vagyunk hajlandók vállalni. Emellett az sem mindegy, mekkora affinitásunk van a különféle értékpapír kereskedelemhez és otthonosan mozgunk-e a tőzsde világában. Szerencsére bármilyen igények is merülnek fel, szinte mindenre létezik kézenfekvő és kényelmes megoldás, a Grantis életbiztosítás kalkulátor szakszerű használatával pedig könnyedén meg is találhatjuk a számunkra legmegfelelőbbet. Mint mindenfajta megtakarítás esetében az életbiztosítások terén is kardinális kérdés az elérhető nyereség mértéke, a legtöbben szeretnénk pontosan tudni, hogy mennyit is fizet majd a biztosító. Nem szabad ugyanakkor figyelmen kívül hagynunk, miszerint az elérhető hozam nagyban függ az általunk választott csomagtól. Hagyományos, vegyes életbiztosítás esetén garantált a szerződéses összeg, annál a térítés csak magasabb lehet, alacsonyabb semmiképp. Ez egy alacsony kockázatú, kényelmes forma, ám ennek az az ára, hogy az elérhető hozam általában csekélyebb, mint a befektetési egységhez kötött konstrukciók esetében. Ez utóbbi ugyanakkor rizikósabb és nagyobb hozzáértést igényel. A Grantis életbiztosítás kalkulátor azonban nem csak abban segít, hogy jó irányba induljunk el, hanem megkönnyíti a végső döntésünket is, ez pedig elengedhetetlen a hosszú távú siker érdekében.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?