Ha a teherautó-vezetésből szeretnél karriert építeni, nyilván felteszed magadnak a kérdést: vajon nehéz sofőrállást találni manapság?

Szeretnénk megnyugtatni: a kamionsofőrökre országszerte óriási kereslet van, ezért a testhezálló fuvarozói munka megtalálása kevésbé lesz komplikált, mint azt első blikkre gondolnád. Hasznos tippjeink pedig támpontként szolgálhatnak a fuvarozási szektorban történő álláskereséshez, így ha most vágsz bele a kamionozás rejtelmeibe, vagy ha már sofőr vagy, csak új lehetőségeket keresel, akkor ezzel a pár taktikával nagyobb sansszal iramodhatsz neki.

Kamionos autósiskolák

Függetlenül attól, hogy új vagy a fuvarozás iparágában, vagy régi sofőrként szeretnél néhány új készséget elsajátítani, a fuvarozási és logisztikai oktatási központok segíthetnek diákjaik elhelyezkedésében. Sok iskola együttműködik a nemzeti vagy akár nemzetközi fuvarozási társaságokkal, hogy diplomásainak segítsen megtalálni a megfelelő pozíciót, ráadásul néhány szerencsés a képzési program befejezése előtt is találhat testhezálló lehetőséget.

Keresőmotorok

Néha a Google, a Yahoo, a Bing és más keresőmotorok egyszerű beindítása elegendő ahhoz, hogy megtaláld a megfelelő teherautó-vezetői állást. Egy ideális kulcsszóval rávilágíthatsz a potenciális lehetőségekre a számodra ideális régióban és országban.

Vállalati webhelyek

Néhány fuvarozó teljesen kihagyja az álláshirdetések közzétételi sanszát, azaz csak saját webhelye karrieroldalán tesz közzé állásajánlatokat. Ha van olyan szolgáltató, akivel szívesen dolgoznál, keresd fel a weboldalát, hogy van-e aktuálisan működő nyitott pozíció.

Közösségi média

Sok logisztikai vállalkozás közvetlenül a közösségi média fiókjaiban teszi közzé a sofőr állás státuszokat, ezért egy hozzáértő álláskereső folyamatosan figyelemmel kíséri azokat a fuvarozókat, akiknek dolgozni szeretne, és rendszeresen ellenőrzi a Facebook-, Instagram- és LinkedIn-fiókokat is a webhelyek karrieroldalaival párhuzamosan.

Dedikált webhelyek

Bár az egyéni állásjelző táblák is hasznosak lehetnek, előfordulhat, hogy számos olyan álláshirdetésbe ütközöl, amelyek nem relevánsak a fuvarozási iparágban betöltött pozíció keresése szempontjából. Szerencsére van néhány platform, amely kizárólag arra szolgál, hogy segítsen megtalálni a tökéletes fuvarozói munkát. Ezek az oldalak mind helyi, mind országos, mind nemzetközi pozíciókra összpontosítanak, és a sofőrállások olyan széles palettáját kínálják, amivel szinte biztos, hogy rátalálsz álmaid melójára. Nem is kell mást tenned, mint sofőrként regisztrálni: készítsd el fiókod ingyenesen és töltsd ki a személyes állásigényeidről szóló kérdőívet. Ez azért szükséges, hogy a későbbiekben kizárólag a számodra ideális állások jelenjenek meg a saját listádban.

A szűrők széles választékával könnyen kiválaszthatod, hogy milyen állások iránt érdeklődsz, az integrált chatfunkción keresztül pedig azonnal felveheted a kapcsolatot a kiválasztott céggel, és a rendszerben végigkövetheted a jelentkezési státuszod. Ha szeretnéd, a kitöltött űrlapadataid alapján egy önéletrajzot is generálnak neked, amit újra és újra elküldhetsz a kiválasztott cégek számára. Továbbá a sofőradatbázisban is megjelenik az önéletrajzod, így a cégek könnyebben rád találhatnak – egy kétirányú keresés mindig dupla hatékonyságot jelent. A Driveral Európa legmodernebb sofőrállás weboldala, és manapság az egyik legpopulárisabb webhely a fuvarozó cégek és a sofőrök köreiben. Tavaly augusztusban debütáltak, és egyre inkább szerzik meg a vezető státuszokat az online médiában és a keresési találati listákon egyaránt. Ne maradj le te sem, vedd fel velük együtt közösen a kesztyűt! Sok sikert kívánunk!


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?