Egy hónap alatt százan használták a netes-videochates számlanyitást, az egyetemisták rohama pedig még hátra van.

Százan használták a megjelenése óta az MKB Bank online számlanyitási funkcióját.

mkb_szamlanyitas

Az MKB a szolgáltatást lehetővé tévő jogszabály hatályba lépéséne napján, július 20-án ette elérhetővé. A számlanyitást interneten lehet kezdeményezni, a folyamat személyes jelenlétet kívánó része pedig videochaten keresztül zajlik.

A folyamat megkezdése után akár két órával már el is készülhet az új ügyfél hozzáférése. Ez egy nyugati neobanknál öt-tíz perc alatt is meglehet, de a magyar piacon az MKB így is sebességrekordot állít be valószínűleg. A kész fiókba azonnal be lehet lépni az MKB appjával, és le lehet tölteni a számlához tartozó bankkártya virtualizált verzióját mobilos fizetéshez. (Ehhez nem árt az NFC-vel rendelkező androidos telefon.)

„Az első hónap tapasztalatai alapján elsősorban a budapesti, valamint a nyugat-magyarországi régióban, Debrecen és Miskolc környékén népszerű a szolgáltatás. Napszakot tekintve hétköznap délelőtt 10 és 11 óra között, délután 16 és 17 óra között voltak a legaktívabbak az ügyfelek az online számlanyitás szolgáltatás igénybevételekor” – írja az MKB közleménye. Kérdés, hogy Miskolc egy titkos fintech csomópont, vagy csak a beiratkozó egyetemisták egy részének megtetszett a mobilos fizetés lehetősége.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?