A kriptovaluták nem csak az átlagemberek, de a celebek számára is nagy veszteségeket tudnak okozni. Az alábbiakban bemutatunk párat a legnagyobb befektetési bukások közül.

A legnagyobb kripto befektetési bukások között kiemelhető 50 Cent bitcoin befektetése. 2014-ben az amerikai rapper elfogadott egy 700 bitcoinos fizetést az Animal Ambition című albumáért. Később azonban kiderült, hogy az album eladásai nem hozták a várt bevételeket. Így 50 Centnek el kellett adnia bitcoinjait, amikor az árfolyam nagyon alacsony volt. Azóta a Bitcoin ára többszörösére nőtt, ami azt jelenti, hogy 50 Cent vesztesége több millió dollár is lehet.

2018-ban a rapper és zenei producer, DJ Khaled is belebukott egy kriptovaluta promótálásába. Khaled és Floyd Mayweather együttesen támogatták a Centra Tech bevezetését, amely hamis állításokat tett a befektetőknek. Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeleti Hatósága (SEC) elrendelte a Centra Tech bevezetésének leállítását, és Khalednek és Mayweathernek 767.000 dolláros bírságot kellett fizetnie a támogatásukért.

Floyd Mayweather mellett Kim Kardashian és a korábbi NBA-sztár, Paul Pierce is a közelmúltban kriptopromócióik miatt perbe fogott hírességek közé tartozik. Egy Kaliforniában benyújtott perben azzal vádolták őket, hogy hírnevüket egy EthereumMax nevű, kevéssé ismert kriptopénz „felpumpálására” használták fel. A vád alapján befolyásukkal becsapták a befektetőket és saját maguknak próbáltak húzzanak hasznot.

(Címlapkép: Depositphotos)


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?