Nem kell négyszer elslisszolni a munkából, hogy az ember lakáshitelt vegyen fel. Csodákra képes egy digitális folyamat.

Forrás: CIB / Facebook

Megújította a jelzáloghitelek igénylési folyamatait a Cib Bank. A teljes folyamat egyelőre nem került át az online csatornára, de egyes lépéseket már otthon a számítógép előtt ülve is meg lehet tenni.

A Cib sajtóközleménye szerint a lakáshitel szerződést már úgy is meg lehet kötni, hogy az ügyfél csak egy alkalommal, a szerződés aláírásakor kell bemennie a bankfiókba. A többi lépés a videobankár segítségével is végrehajtható. Korábban átlagosan négy látogatást kellett tenni a bankfiókba egy hiteligényléshez.

Ha már hozzányúlt a folyamathoz a bank, akkor megpróbálta a dokumentummennyiséget is csökkenteni. Egy régebbi jelzáloghitelhez 150 oldalnyi dokumentumra volt szükség átlagosan. Ezeket az iratokat most is előállítják, de már csak töredékét nyomtatják ki.

A változtatást részben a koronavírus is indokolta: a sok ügyintézést, személyes jelenlétet igénylő folyamat nagyobb veszélyt jelentett az ügyfelekre és az ügyintézőkre is. Emellett természetesen kényelmesebb is, ha nem kell négyszer napközben, amikor a bankfiókok nyitva tartanak, az emberek pedig munkában vannak, valahogy elslisszolni a fiókba ügyet intézni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?